MENÜ

 

Danalock Utazásunk..

... elmondta a Danalock alapítója és ügyvezető partnere, Hans Overgaard.

Hans és Henning Overgaard
Hans & Henning Overgaard

Dániába hazafelé tartva a repülőtéren ülök. Éppen találkoztam a világ egyik legnagyobb vállalatával, és ez elgondolkodtatott ...

Már nyolc éve, hogy apámmal megalapítottuk a Danalock-ot a kezdeti ötlet alapján: vezeték nélküli intelligens felügyelet és vezérlés a bérlakások és üdülőhelyek számára. Akkor apám megállapodást kötött korábbi cégével, hogy termékeket vásárol tőlük, hogy az első naptól kezdve pénzt tudjanak keresni. Felszálltunk - és az elején elég sok rendszert eladtunk. De amikor a termékeket leszállítottuk, az előbbi vállalat nem tartotta be az üzlet részét és nem volt hajlandó leszállítani.

Ez a helyzet arra kényszerített minket, hogy gyorsan új megoldást dolgozzunk ki (utólag jó irányba taszított minket). Apám létrehozta az első vezeték nélküli utólag beépíthető intelligens zárat. Érzékelőkkel és átjáróval együtt megoldva a problémánkat ... Nos, nem egészen! A következő három évet azzal töltöttük, hogy újraindítottuk a rendszereket, és technikai támogatást nyújtottunk a nap 24 órájában, az egész országban. Mint apósom mondta: "Az a jó az önálló vállalkozói tevékenységben, hogy minden munkaórád szabad." (Ő gazda.) Igaza volt; ha abban az időben embereket vettünk volna fel támogatásra, lezuhantunk és megégtünk.

Nos, semmi sem ingyenes az életben, és szerencsére nagyon megértő feleségem van!

Gyors előrelépés 2013-ig. A CES-en egy kicsi és nagyon drága fülkében mutattuk be termékeinket, ami hatalmas kockázatot jelent számunkra. Először érzékeltük, hogy valami jóhoz tartunk az okos zárunkkal. De arra is rájöttünk, hogy amikor egy vállalkozó úgy gondolja, hogy a termék teljes, akkor biztos lehet benne, hogy a termék csak 20% -ban kész, ma ezt tudom. Nagyszerű előnyt szereztünk egy partnerrel, aki meg akarta vásárolni az intelligens zárat, hogy illeszkedjen a felhőalapú beléptető rendszer elképzeléséhez, és túl voltunk a Holdon. Emlékszem, hogy apámmal beszélgettünk erről az új partnerről a hazautazás során; hittük, hogy ez az a törés, amelyet kerestünk.

… De mint minden mesében, a dolgok sem mindig azok, aminek látszanak.

Sajnos ez történt az új partnerrel. Hosszú történet, röviden: átvették ötletünket és tervünket, és sajátossá tették. Jogilag ez egy szürke terület volt, de édesapámmal nem volt pénzünk folytatni, és megdöbbentett minket ez a tapasztalat, mivel mindig az emberek legjobbjaiban hiszünk. Híres dán vállalkozóként, Lars Larsen (nettó értéke 4,3 milliárd USD) azt mondta: "Mindig egy lépéssel lemarad, ha valaki más nyomában jár." Tehát úgy döntöttünk, hogy előrelépünk a termékfejlesztésre összpontosítva.

E tapasztalat után rájöttünk, hogy a pénzünket elköltették, a házaikat maximálisan jelzáloggal terhelték, és a pénz, amelyet apám 35 év alatt megtakarított a nyugdíjára, mivel értékesítési igazgatóként eltűnt ... szó szerint nem maradt semmi. Abban az időben öt alkalmazottunk volt, és ha nem gyűjtöttünk gyorsan pénzt, akkor kiesett az üzletünk. Véletlenül találkoztunk a CES-en Szilícium-völgyben székhellyel rendelkező dán kockázati alapokkal, és pár megbeszélés után összegyűjtöttük az első kockázati tőkét, 1,25 millió USD-t. AZTA! Ez sok pénz volt. A kockázati tőke szó szerint három nappal azelőtt érkezett meg, hogy kiürítettük volna számlánkat, hogy fizessünk öt alkalmazottunknak. Ez túl közel volt!

Felvonultunk és elindítottuk a következő okos zár generációnkat a piacon. Azt mondanám, hogy ez a generáció elérte azt a pontot, hogy 50% -ban készen lettek (apámmal hittük abban az időben, hogy 100% -ban elkészült). Komolyabb kapcsolatokat kaptunk, és amelyek már megvoltak, lezártuk az üzleteket. Őszintén hiszem, hogy mivel mindig őszinték és őszinték voltunk, amikor termékeinkkel kapcsolatos problémákat tapasztaltunk, nagy bizalmat nyertünk a piacon, így életben tartva a termék iránti érdeklődést, annak ellenére, hogy nem volt kész arra főműsoridő.

2014-ben ismét úgy gondoltuk, hogy aranyat ütöttünk, hároméves exkluzív szerződést kötöttünk Skandinávia legnagyobb otthoni cikk-forgalmazójával. + 20 millió USD értékű üzlet volt. Ne feledje, hogy éppen 1,25 millió USD-t gyűjtöttünk, és azt gondoltuk, hogy ez sok pénz; képzelje el izgalmainkat, amikor ennek az összegnek a 15-szeresét érjük el. És ez csak Skandináviában volt. Gondoljon bele, mit tehetnénk az Egyesült Államokban, Kínában, Indiában ... Ön megnevezi! Sajnos, amikor elkezdtünk együttműködni a forgalmazóval, rájöttünk, hogy a dolgok nem tökéletesek. Tehát kölcsönösen úgy döntöttünk, hogy felmondjuk az üzletet, ami azt jelentette, hogy elvesztettük az összes összegyűjtött pénzt, valamint a skandináv terjesztésről szóló hírekben kapott 2 millió USD bankhitelt.

Szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy utunk legalján voltunk!

Olyan közel voltunk ahhoz, hogy kulcsot fordítsunk és csak rendszeres munkát kapjunk. Dolgoztunk 24/7/365, fizetés nélkül, és nagyon nehezen láttuk a fényt az alagút végén. Hidd el, abban az időszakban komoly megbeszélések zajlottak apám és én között ... csak kérdezzem meg az alkalmazottakat. De vállalkozóként nem döntöttünk úgy, hogy racionálisan választottuk a kulcsot, és folytattuk az életünket. Ehelyett alaposan megnéztük magunkat ...

Mit tettünk rosszul, és hogyan tudnánk megfordítani a dolgokat?

A nap végén elég nyilvánvaló volt, hogy ugyanazt a hibát követtük el, mint a legtöbb vállalkozó. Túlbonyolítottuk a terméket. Elindítottunk egy 30 félkész funkcióval rendelkező terméket, ahelyett, hogy öt tökéletesen működő funkcióval bocsátottuk volna forgalomba. Nem mintha megvárná a termék 100% -os elkészülését. Indítsa el a minimális terméket, és menjen onnan, ami egyébként azóta is a mantránk. Azt is elhatároztuk, hogy ahelyett, hogy üldöztük volna az egyetlen nagy üzletet - a szivárvány végén lévő aranyat -, úgy döntöttünk, hogy megnézzük az utunkat, és a kisebb ügyletekre koncentrálunk, mivel sokan közülük összeadnak egy edény aranyat.

Visszamentünk a rajztáblához, és úgy döntöttünk, hogy elkészítjük a Danalock V3-at!

Ezt a generációt terjesztőink gondosan kezelték, azok, akik végig hittek bennünk és megértették küldetésünket. Ebből pedig lassan kiépítenénk a piacot. A Danalock V3 olyan hardverjellemzőkkel rendelkezne, amelyekről tudtuk, hogy hiányoztak az utolsó generációból, és végül a minimális számú életképes funkcióval rendelkezik, amelyek mindegyike 100% -ban működik. Nem a mi 100%, hanem a külső partnereinké a 100%. Visszatértünk befektetőnkhöz tervünkkel, és 2 millió USD-t gyűjtöttünk a végrehajtáshoz.

2017 tavaszán, másfél éves késéssel végre elindítottuk a Danalock V3-at . Ez egy olyan termék, amelyre nagyon büszkék vagyunk. Megtaláltuk a bika szemét. Már 2017 júniusában részben felvásárolt minket a világ legismertebb elektronikus zárgyártója , a Salto Systems .

Ma agresszíven bővítjük a partnerhálózatot, és a repülőtér egyikében ülök visszafelé tartva egy találkozón a világ egyik legnagyobb vállalatával. Megcsináltuk, megfordítottuk a hajót. És ami a legfontosabb ... a feleségem nem hagyott el közben.

Ez megtanított arra, hogy utad során mindig akadni fog az akadályoknak, de menetelj tovább, és ne felejts el időről időre elmélkedni.

 

 

Danalock alapítói

Henning Overgaard vezérigazgató
Alapító / vezérigazgató
Henning Overgaard
Hans Overgaard partner
Alapító / ügyvezető partner
Hans Overgaard